Pesti Zoltán

1977-ben születtem, Budapesttől 50 km távolságban egy párezer lelkes faluban éltünk, itt tudtam le az általános iskolát.
 
Középiskolai tanulmányaimat a Pataky István Fővárosi Gyakorló Híradásipari és Informatikai Szakközépiskolában, Budapesten végeztem, amit az alábbiak jellemeznek:
617. sz. híradásipari műszerész végzettség (53-as szakmaszámmal) párhuzamos tanfolyammal Számítógép-kezelői végzettség (33-as szakmaszámmal) minden érettségi jegy 5-ös kiválók könyvébe bekerült a nevem.
Az iskolai elfoglaltságok mellett A, B kategóriás jogosítványt valamint rádióamatőr URH-A engedélyt szereztem.
 
Később ugyanitt technikusi szintű szakmai végzettséghez jutottam, amit "Műszaki informatikus" néven emlegettek, és a szakmák közül a legmagasabb szint volt a főiskolai szint alatt (54-es szakmaszám).
Ekkoriban egy ilyen végzettséghez szakdolgozatot kellett készíteni. A szakdolgozatom témája: "program készítése videótéka megkeresése alapján".
 
Jelenlegi legmagasabb végzettségemet a Budapesti Műszaki Főiskola Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karán, Budapesten szereztem, ahol tanulmányaimat villamosmérnöki diplomával jutalmazták.
A főiskolán belül a szakma területei ádáz harcot vívtak a hallgatókért. Az első éves általános képzés után a specializálódásnál a Műszer-Automatika Intézetet választottam, aminek a mottója az volt, hogy "Azoknak, akik
komolyan gondolják." Itt a tanulmányokban kiemelt területek voltak: automatika, irányítástechnika, műszertechnika, informatika.
A főiskolás éveim alatt már az oktatói vénám erősödött: órarendbe iktatott korrepetálásokat tartottam a főiskola számítógéptermeiben programozásból az évfolyamtársaimnak, továbbá a főiskola mellett óraadó voltam a
Közgazdasági Politechnikumban. A diplomámhoz szakdolgozat témaként "230V-os erőátviteli hálózat üzemzavarát telefonvonalon jelző áramkör tervezése" szerepelt.
Természetesen nyelvvizsgát is fel kellett mutatni a diplomához; általános angol alap C nyelvvizsgámat a BME-ITK-n szereztem meg.
 
Sorkatonai szolgálatom során a hivatás szerinti oktatás rejtelmeivel ismerkedtem az Arany János Általános Iskolában, Szentmártonkátán, mint Polgári szolgálatos tanár.
Tanított tárgyaim: Matematika, Fizika és Informatika oktatása 5-8 osztályokban. Itt az informatika terem átalakításában aktívan részt vettem, linux szervert helyeztem el, megvalósítva a rendelkezésre álló betárcsázós internetet megosztását a gépterem gépei számára.
 
Következő állomásként az oktatás területén a szakközépiskolám jelentkezett, ahol gyakorlati oktató, teremgazda, webmester voltam. Tanórákon kívüli aktivitásom során felépítettem a végzett diákok adatbázisát és a velük történő kapcsolattartást dolgoztam ki, ehhez
dinamikus portált fejlesztve.
Az iskola igényei szerint részt vettem a Cisco oktatás bevezetésében mint oktató, valamint részben az ötleteim alapján készült el az iskola Cisco laborja.
Munkám ezen időszakára jellemző volt, hogy bár gyakorlati oktató voltam, mégis több tanévben kellett különböző elméleti tantárgyak oktatását felvállalnom.
Itt szereztem tehát Cisco oktatói végzettségemet, valamint 4 év CNAP gyakorlatot.
 
Az oktatás vonalán tovább mozogva eljutottam az Ipari Szakközépiskola és Szakiskolába, Nagykátára. Itteni feladatköröm szerint gyakorlati oktató, rendszergazda voltam.
A második félévre elértem, hogy a vezetőség jóváhagyja egy linux szerver üzembe állítását, mely a levelező- és webkiszolgálást, valamint a tűzfal funkciókat végezte. Korábban az iskolának nem volt saját domain neve, honlapja.
A szakmai végzettségem másik oldalát is latba vetettem: a villanyszerelő labor átalakítását terveztem meg és a kivitelezést vezettem.
Első félévben kisegítettem az informatika munkaközösség-vezetőt, megismertetve a munkaközösségek működésével, működtetésével, második félévben a szakmai munkaközösség vezetője voltam.
 
A piaci igények hívását meghallva (és a kormány oktatáshoz való akkori siralmas hozzáállását látva) áttértem a versenyszférába. Az Alt Cash Kereskedelmi Kft.-nél (Budapesten) fejlesztőmérnök, tesztmérnök, rendszermérnök, rendszergazda voltam. Itteni feladataim címszavakban:
beágyazott rendszerek fejlesztése, beágyazott rendszerek tesztelésének kidolgozása, menedzselése, dokumentálása,EMI/RFI problémák okainak felkutatása (csapatmunkában), megoldások keresése (csapatmunkában) és a megoldások tesztelése (önállóan),
rendszer tervezés csapatmunkában, ennek dokumentálása önállóan magyar és angol nyelven, kapcsolattartás partnercég fejlesztői csapatával (közös termék fejlesztése miatt), napi közös munka koreai programozó-fejlesztőkkel (specifikációk és
problémák átbeszélése) angol nyelven, vállalati IT rendszer modernizálása, vállalati kommunikáció rendszer modernizálása (IP telefonközpont, IP alapú előfizetések, IP telefonkészülékek, IP alapú faxok bevezetése), több telephelyes IT rendszer kialakítása (a vállalat növekedése nyomán).
 
Egykori iskolám megkeresett, hogy ismét vegyek részt a jövő nemzedékének oktatásában. A motivációval nehéz volt vitatkozni: a versenyszférában javarészt azért dolgozik az ember, hogy a főnök gazdagabb legyen, de az oktatás tényleg meghatározza egy társadalom és annak tagjainak életét.
Ismét a katedrára álltam, ismét a Pataky István Híradásipari és Informatikai Szakközépiskolában.
Ezen éveimben már kizárólag hálózatokat oktattam a Cisco hálózati akadémiai program keretein belül.
 
Egyéni vállalkozóként is működöm 2001 óta, több állandó munkát adó valamint sok alkalmi- és beugró munkát jelentő üzletfél igényli közreműködésemet.
Ezek közül kiemelném, hogy a Gábor Dénes Főiskola (LSI oktatóközpont) Cisco oktatótermének kialakításában aktívan részt vettem, segédkeztem az oktatás beindításában, végigoktatva egy CCNA tanfolyamot az intézményben.
 
Nős vagyok, 4 gyermek apja, saját házban élünk Sülysápon.
 
Szakközépiskolás osztálytársam, későbbi kollégám a Pataky SZKI-ban, Balczer Sándor kért meg, hogy kukkantsak be a Szent György Média és Informatikai Szakközépiskolába, ahol szívesen látnának Cisco oktatóként.
Bekukkantottam, majd beálltam az igába.

Tanáraink

Online jelentkezés Online
jelentkezés

Jelentkezz most, könnyen és gyorsan képzéseinkre! Csak egy pár kattintás és kezdetét veheti a tanulás.

E-jelentkezés

Facebook oldalunk Facebook
oldalunk

Csatlakozz oldalunkhoz, ha érdekelnek az iskola hírek, élet képek, fim és zenei újdonságok....

Kattints!

Segíthetünk? Segíthetünk?

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kérdezz iskolánkról és képzéseinkről, készséggel segítünk.

E-mail küldés

E-napló E-napló

Belépés a Szent György Média és Informatikai Szakközépiskola E-naplójába.

Belépés