Miért tanulj nálunk mozgóképi és animációs szakon? 4. rész

Filmes- és animációs gyakorlat

Szokták mondani, hogy minden OKJ papír annyit ér, amennyi valódi tudás, készség van mögötte. Az iskolák általában az elméleti oktatás színterei, a szakma valódi elsajátítása nehézkes egy oktatási intézmény keretein belül. Természetesen ezzel mi is szembenéztünk és két színtéren teszünk azért, hogy a gyakorlat aktívan megjelenjen, amíg hozzánk jársz!

1. AZ ISKOLA

Mit tehetünk az iskolával? Mi kialakítottunk benne olyan helyet - egy műhelyt – ahol a diákok gyakorlatozhatnak, valódi munkákat végezhetnek. A Szent Györgyben van egy olyan hang- és filmstúdiót, amely ugyan nem vetekszik a Korda Stúdióval, de biztosan több az iskolai forgatási műhelyektől.

Profi céggel végeztettük a kivitelezést, ez áll rendelkezésekre a különböző forgatásokhoz. Ezekhez eszközök is párosulnak: például Canon EOS 60D, Sony Z7-es kamerák, DSLR kamerák, keverőpult, éppen most újítjuk fel a lámpaparkunkat is. Szóval fejlesztünk folyamatosan.

Hidd el, hogy már az első hónapban kamerát kapsz a kezedbe, mert a gyakorlati fejlesztést fontosnak tartjuk. Olyan izgalmas projektekben vehetsz részt, mint a SCHOOL BUZZ, amelynek keretében zenekarok látogatnak el hozzánk és a stúdióban feljátszanak néhány számot, interjút adnak. Az eseményről mindig a mozgókép- és animációkészítők készítenek egy kisfilmet. Interjút csinálnak, forgatnak, fotóznak, vágnak. Mindezt szaktanári segítséggel. Az eszközöket, amennyiben azok a tanítás során nem kellenek, néhány napra ingyen kölcsönözheted is.

Nézz meg egy-két School Buzz részt:

Iamyank

Bérczesi Róbert

Manoya

 

2. GYAKORLATI HELYSZÍNEK-PARTNERI KAPCSOLATOK

Ezen a téren sem pihenünk. Évről-évre bővítjük azokat a helyszíneket, ahol a 80 órás kötelező gyakorlatot megszerezheted. Képzeld, az idei évben az iskola bővült egy vidéki házzal Kisharsányban. Miért? A Szent György már 5 éve aktív résztvevője az Ördögkatlan Fesztiválnak, diákjaink megszállják a Fesztivált minden évben: fotóznak, filmet készítenek.

A tavalyi évben igazi stábként dolgozva napi 7-10 perces eseményfilmeket forgattak, amelyek megjelentek az Ördögkatlan honlapján is. Nagyon izgalmas feladat volt határidőre odaérni, forgatni, vágni, hogy mindennap délelőttre elkészüljön egy kisfilm az előző napi eseményekről.

Az Ördögkatlannal való kapcsolatunk régi, és imdjuk a Fesztivált. Ezért éppen itt alakítunk ki vidéki műhelyt, ahová természetesen a diákjaink is elvonulhatnak alkotni. Lenne kedved úgy fesztiválozni, hogy közben azért szakmai feladatod is van?

Nézd meg az Ördögkatlannak 2016-ban készített animációs reklámspotot (ezt is a diákok készítették): http://www.ordogkatlan.hu/2016/08/animacios-spot-szentgyorgyosoktol.html

Nézd meg az Ördögkatlannak 2013-ban készített animációs reklámspotot (ezt is a diákok készítették): https://www.youtube.com/watch?v=LkkuBjEJifw

Nézd meg a 2016-os Katlanon készített eseményvideóinkat: http://www.ordogkatlan.hu/search/label/szent%20gy%C3%B6rgy%20iskola%20blogja

 

Jelentkezz hozzánk és már gyere velünk idén augusztusban az Ördögkatlan Fesztiválra!

 

 

A többi gyakorlati helyszínt már nem részletezem, de forgatásra, fotózásra, filmkészítésre a mostani tanévben ide jutottak el a diákjaink:

 • Fishing On Orfű
 • EFOTT
 • Budapest Musix Expo
 • Országos Ifjúsági Sajtófesztivál
 • ArtBázis Összművészeti Műhely

 

A gyakorlati helyszíneken túl is van élet, az év folyamán számos olyan esemény van, amelyen az elméletben elsajátított ismereteket élőben, valódi munkakörülmények között lehet gyakorolni, vagy éppen ennek segítségével olyan plusz információhoz, tudáshoz juthatsz hozzá, amely teljesebbé teszi a képzésedet. Az elmúlt tanévben ilyenek voltak:

 • kihelyezett rajzórák (Állatkert, Galéria)
 • kortárs galéria látogatása
 • Országos Ifjúsági Sajtófesztivál – portrérajzolás
 • látogatás a FocusFox Stúdióban
 • kiállítás-látogatás
 • filmfesztivál látogatások
 • vendégelőadók


Animációsok a Budapesti Nemzetközi Dokumentum Filmfesztiválon

 


Animációsok a Focus Fox Stúdióban

 


Kihelyezett óra a Próféta Galériában

 

Képzésünkről az alábbi linkre kattintva olvashatsz részleteket, ahol jelentkezni is tudsz rá:

Mozgókép és animációkészítő képzés

Tanáraink

Online jelentkezés Online
jelentkezés

Jelentkezz most, könnyen és gyorsan képzéseinkre! Csak egy pár kattintás és kezdetét veheti a tanulás.

E-jelentkezés

Facebook oldalunk Facebook
oldalunk

Csatlakozz oldalunkhoz, ha érdekelnek az iskola hírek, élet képek, fim és zenei újdonságok....

Kattints!

Segíthetünk? Segíthetünk?

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kérdezz iskolánkról és képzéseinkről, készséggel segítünk.

E-mail küldés

E-napló E-napló

Belépés a Szent György Média és Informatikai Szakközépiskola E-naplójába.

Belépés