Rajna György hangmérnök, sound mixer vendégelőadása

Újabb vendégelőadó látogatott iskolánkba. Rajna György hangmérnök, sound mixer  a másodéves hangtechnikusok filmhang órájára érkezett Győri Balázs meghívására.

Rajna György több, mint 70 film, sorozat filmhangjának elkészítésében vett részt, köztük a Mentőexpedíció, az Üvegtigris 2. az Aranyélet, a The Last Kingdom, vagy a Vaják című sorozatok. (Akit érdekel a filmográfiája, megtekintheti ide kattintva

Előadásának címe:  Fikciós film- és televízióműsorok eredeti hangfelvételéhez szükséges hangtechnikai eszközök. Az előadó részletesen kitért a forgatások során használt különböző típusú mikrofonokra, az azokkal kapcsolatban előforduló nehézségekre, és az azokra alkalmazott megoldásokra. A jeltovábbítás kapcsán beszélt a rádiótechnológiáról és a frekvenciakoordinációról.  A felvételtechnika, a monitorozás, a kihangosítás, a kommunikáció témakörében is sok technikai-, szervezési-, és kivitelezési hasznos információhoz jutottak a diákjaink.

Az előadást színesítette, hogy rengeteg eszközt hozott magával az előadó, amelyek egy részét ki is próbálhattak az érdeklődő fiatalok.

Nagyon köszönjük Rajna Györgynek, hogy eljött hozzánk és, hogy fontosnak tartja a tudásmegosztást a leendő hangtechnikus fiatalok számára. Legközelebb is szeretettel látjuk

Köszönjük a fotókat diákunknak, Krausz Mírának.

További képek megtekinthetők ide kattintva

Tanáraink

Online jelentkezés Online
jelentkezés

Jelentkezz most, könnyen és gyorsan képzéseinkre! Csak egy pár kattintás és kezdetét veheti a tanulás.

E-jelentkezés

Facebook oldalunk Facebook
oldalunk

Csatlakozz oldalunkhoz, ha érdekelnek az iskola hírek, élet képek, fim és zenei újdonságok....

Kattints!

Segíthetünk? Segíthetünk?

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kérdezz iskolánkról és képzéseinkről, készséggel segítünk.

E-mail küldés

E-napló E-napló

Belépés a Szent György Média és Informatikai Szakközépiskola E-naplójába.

Belépés